Mossadegh

Kategori: Annat av Ardavan Khoshnood, 2017-03-04

Ever since Irans constitutional revolution in 1906, the PM is directly selected by the Shah and then approved by the Iranian parliament. This was the case from 1906 until 1979 when the Shah left Iran.

So, saying that Mossadegh was democratically elected as all media also does, is fully incorrect. Mossadegh, just like other prime ministers before him, and after him, were all selected by the Shah. Mossadegh was not more nor less democratically elected that the tens of PM before him and the tens of PM after him.

About the role of the CIA in overthrowing him and putting back the Shah, there are two schools of believe:

 • CIA overthrew Mossadegh putting the Shah back to power
 • That CIA had no role and that they are lying about it

I would recommend these articles:

And I would recommend this book:

That CIA having a role in overthrowing Mossadegh may be the truth according to the media and the CIA itself dying to get credit for it in order to show that they were an effective intelligence organization. But in the academic sphere, the role of CIA is much debated and by many believed to be fully incorrect.

Tydliggörande gällande Sverigedemokraterna!

Kategori: Annat, Svensk politik av Ardavan Khoshnood, 2014-09-16

Taggad: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Efter mina inlägg på Twitter har det skapats lite av ett ramaskri hos extremvänstern, vänstern och personer som ej är vänster men som ser på sig själva som anti-rasister. Det har varit många frågor på  min twitter. Drevet började efter att “Inte rasist, men…” började ställa frågor om Kristdemokraterna står bakom det som jag säger. De som med respekt har ställt mig frågor, har fått svar. De som ej visat respekt, varit otrevliga, hotfulla, kallat mig eller andra för namn eller ej hållit god ton, har jag ej svarat och blockerat. Men vad är det då som jag sagt:

 1. Att jag inte anser Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti
 2. Att Alliansen borde fundera på ett samarbete med Sverigedemokraterna
 3. Att Sverigedemokraterna borde behandlas som vilket parti som helst

Många av de frågor som jag fått på twitter har handlat om varför jag försöker normalisera Sverigedemokraterna. En ganska märklig fråga egentligen. Vem är JAG att ha en sådan makt att JAG kan normalisera Sverigedemokraterna? Och om man tror att Sverigedemokraterna inte är “normaliserade” som landets tredje största parti, så har man stora problem med att uppfatta verkligheten. I minst 4 år nu har vi ju kört på linjen att inte normalisera SD, att isolera SD, att kalla SD för namn, att hota och misshandla SD:s medlemmar, att kalla deras invandrarmedlemmar för “kineshora” och “husneger”… De blev än dock landets tredje största. Denna strategi har således misslyckats. Det är min bedömning, och den har jag rätt till. Jag tror på människans okränkbara värde och värdighet. I mina ögon är alla människor lika mycket värda. Att ens behöva säga det, känns patetiskt! Faktum är att jag är ganska stolt över mig själv som alltid står för människors lika värde. Mitt stöd till samkönade pars rätt till äktenskap, mitt stöd till samkönade pars rätt till adoption och barn, mitt engagemang i HBTQ-frågor, mina aktiviteter mot rasism och nazism… Ja, de alla visar det! Att många ej vill se det, är en annan femma och enormt tråkigt! Att många istället väljer att ta till könsord m.m. är enormt tråkigt, och gör mig ledsen. Jag blir inte ledsen för att jag kallas könsord eller av anti-rasister kallas för “husneger” m.m. Jag blir ledsen över att vår demokrati sjunkit så lågt. Titta bara på personerna bakom “Inte rasist, men…” och andra personer som motsätter sig SD. Direkt när någon från ett annat parti säger nåt eller skriver nåt som av de tolkas som “stöd” eller “normalisering” av SD, så hängs dem ut, trakasseras och omgående blandar dem in partiet. De hoppas att partiet ska dra medlemmen i örat och han tystas eller uteslutas. Det ser de som ett seger. Vänstern. “Inte rasist, men..”. Och de andra anti-rasisterna. Jag ser det som ett demokratiskt fiasko. Jag och andra demokrater kommer aldrig hetsa en organisation eller parti att utesluta eller attackera en medlem, för att medlemmen har en viss åsikt. Det är det som är demokrati! Nu vill jag berätta varför jag tycker som jag gör i de 3 punkter som jag nämnt ovan:

 • Jag anser INTE att SD är ett rasistiskt parti –  Det har jag aldrig gjort. Varför jag ej anser SD vara rasistisk? Jag vill här citera två partivänner i Kristdemokraterna som förklarar detta på ett utmärkt sätt. De säger exakt det jag säger.

Riksdagsledamoten Annelie Enochson skriver på sin facebook den 14 september klockan 23:14 följande:

Jag blir så irriterad på att flera i SVT nämner Sverigedemokraterna som rasister. De vill minska invandringen, det är inte rasism. Rasism är att tycka andra raser är mindervärdiga- det tycker inte Sverigedemokraterna. Bilden blir så förenklad när det gäller Sverigedemokraterna i SVT. Att visa finger och skrika okvädingsord som Vänsterpartiets valvakas medlemmar gjorde när Jimmy Åkesson pratade är verkligen dåligt och omdömmeslöst. Att vi har problem med integrationen är helt klart och kanske kommer de etablerade partierna nu tala om detta och inte bara låta Sverigedemokraterna får ensamrätt på denna fråga.

Kommun- och regionpolitikern Gunilla Gomér skriver följande på sin facebook den 16 september klockan 08:44:

Håller med dig Annelie Enochson rasist är man om värderar en “ras” lägre än någon annan. Det kan vara svårt att tänka sig, men i ett fika rum är chansen numera att det sitter någon som röstat på SD tre dubbelt så stor än om han röstat på KD. Dubbelt så stor än om de röstat på Fp, V eller C. Det gäller att visa respekt åt alla. SD är inte rasister för att de vill, begränsa invandringen, inte stoppa den. Och utöva påtryckning, så att andra EU länder tar sitt ansvar. Förslag jag även hört från FP företrädare. På SD valvaka sågs flera män med kippa, vilket bekräftar, det jag förstått, att SD är positiva till Israel, och judar. Vilket i så fall rimmar dåligt med Nazism. SD skall tydligen beskyllas för sin historia, men glöm då inte att det är som att beskylla alla vänsterpartister för att vara kommunister, eller göra alla socialdemokrater ansvariga för lobotomi. Och även tvångssteriliseringarna som gjordes fram till 1975. Eftersträvade syften var bland annat rashygien. De två ledande i projektet var Elise Ottesen-Jensen, och den socialdemokratiska riksdagsmannen Alfred Petrén, mannen som stod bakom steriliseringslagen och förslaget om skapandet av Vipeholmanstalten. Det är inte okej att kalla invandrare för tillmälen, men inte heller att kalla SD sympatisörer något de inte själva vill definiera sig med. Lika lite som jag gillat att bli kallad för homofob, skall någon bli kallad rasist i fikarummet.

Att tillägga är att ett rasistisk parti är Svenskarnas Parti. Det är det som skall bekämpas med alla lagliga medel!

 • Jag anser att Alliansen borde fundera på att samarbeta med SD. Även här behöver jag inte förklara varför. Min partivän, riksdagsledamoten Yvonne Andersson förklarar på ett utmärkt sätt detta:

Vi kan inte behandla dem som om de inte fanns. Det är viktigt att frågan om hur vi ska möta partiet och dess representanter kommer upp till debatt.

Läs mer här: http://www.corren.se/nyheter/val2014/yvonne-andersson-kd-uppmanar-till-samarbete-med-sd-7338811.aspx

 • Att SD borde behandlas som vilket parti som helst är för mig självklart. Detta av flera orsaker.
 1. SD är ett parti som helt i enlighet med demokratiska spelregler fått det svenska folkets röst och representeras i den svenska Riksdagen. De skall således behandlas i enlighet med demokratins principer.
 2. Vetenskapliga studier visar att frustration leder till svåra och tragiska konsekvenser. Genom att förminska, förödmjuka m.m. bidrar man till ökat frustration hos de som stödjer och sympatiserar med SD. En frustrationen som i längden kan kosta Sverige dyrt bland annat i form av ett allt mer splittrat land. Vi behöver vara INKLUDERANDE, och inte EXKLUDERANDE.
 3. Även här vill jag hänvisa till mina två partikamrater ovan; Anneli Enochson, Gunilla Gomér och Yvonne Andersson.
 4. Lika mycket som vi är skyldiga att lyssna till Vänsterpartiets ledare och Jonas Sjöstedt, lika mycket som vi är skyldiga att lyssna på Center Partiet och Annie Lööf, är vi, i demokratins namn och för respekt till de som röstat på SD skyldiga att lyssna på Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson.

Bara när vårt demokrati omfamnar alla partier, alla åsikter och tankar, kan vi på ett konstruktivt sätt diskutera och debattera. Trots allt, tro det eller ej, både du som är på den andra kanten och hatar mina åsikter, och jag som står här och hatar dina åsikter, vill ha ett Sverige där kärlek och fred finns. Med det sagt vill jag nu svara på den fråga som många ställer: Håller Kristdemokraterna med dig? Faktum är att Kristdemokraterna håller inte med mig, Anneli Enochson, Gunilla Gomèr eller Yvonne Andersson. KD:s linje är att man absolut inte skall samarbeta med SD och att SD borde isoleras. Men man måste väl inom ett parti få lov att diskutera förändringar väl? Precis som jag flitigt diskuterar samkönade pars rättigheter i hopp om att byta partilinje, precis som partivänner länge debatterade avskaffandet av tvångssterilisering vid könsbyte måste vi få lov att diskutera SD och huruvida vi borde ändra taktik. Det är det som är politik. Att däremot försöka skrämma mig till tystnad genom att försöka hetsa partiet, eller hänga mig ut på diverse hemsidor… Ja… Det är inte bara odemokratiskt och omänskligt, men högst ofruktbar. Hela mitt liv har jag bekämpat regimen i Iran som mördat och mördar. Torterat och torterar. Och De har inte lyckats skrämma mig till tystnad. Det kommer icke “Inte rasist, men…” göra heller!

Anna Hedenmo: DU kan få städa MIN arbetsplats!

Kategori: Annat, Integration av Ardavan Khoshnood, 2014-09-02

Taggad: , , , , ,

Tittar på partiledarnas utfrågning i SVT. Hann aldrig se dem live. Inte hela iallafall. Såg nyss utfrågningen av Jimmie Åkesson. Det enda som jag dock tänker på och som gjort mig fly förbannad är den fråga som Anna Hedenmo gällande invandrare och jobb, frågar Jimmie Åkesson:

“Svensk välfärd. Vilka ska städa på våra arbetsplatser? Vilka ska ta hand om våra gamla?”

eee… Vänta lite. Man diskuterar invandrare som jobbar och icke-jobbar, och Hedenmo frågar vilka som ska städa “våra” arbetsplatser? Vem är “våra”? Och vad då, ska vi ha invandring för att de ska städa din arbetsplats och ta han om dina gamla föräldrar?

Denna rasism som Hedenmo och SVT visar är under all kritik och fördöms starkt. Hoppas innerligt på en förklaring av Hedenmo. För med handen på hjärtat, och om jag ska få lov att vara lite arrogant, så är det ju ändå Hedenmo som får städa MIN arbetsplats, speciellt om vi går utifrån Socioekonomisk status. Mina föräldrar behöver hon inte ta hand om när de blir gamla, för det gör jag, det är mitt jobb, såpass mycket heder har jag.

Svensk demokrati…..

Kategori: Annat av Ardavan Khoshnood, 2014-05-28

Taggad: ,

Svenskar älskar att läxa upp andra. Dem är rätt stolta över sin demokrati och deras respekt för mänskliga rättigheter. Dem älskar att håna andra länder när de inte är tillräckligt demokratiska och följer de regler som Sverige då anser är passande. I Sverige gillar vi ju olika. I sverige respekterar vi varandra. Och i Sverige ÄLSKAR man att springa och säga “Jag offrar mig själv för dina åsikter”.

Sedan gick det ju lite fel. X-partiet kom till makten. Plötsligt hade vi XX-partiet som fick många röster. Och Sverige ändrades. Media började iscensätta nyheter. Personer som tyckte annorlunda och som man två år tidigare gillade för man “gillar olika”… Ja, den personen gillade man inte längre för att…. oj…. jo, för att han var just “olika”.

Och nu skriker Sverige… Förbjud. Stoppa politiker från att besöka arbetsplatser som politikerna faktiskt själva är ansvariga för. Stoppa skolkampanjer. Stoppa reklam. Snart ropar man också förbjud och stoppa riksdagen.

Nu vill Björklund utreda om man kan förbjuda ditten och datten-parti från att vara i skolan, från att göra reklam, för att existera….. Men vad hände med att “gilla olika”? Vad hände med “jag offrar mig själv för din åsikt”? Ja du… Allt det låter fint så länge Sverige var som det en gång var. En Sverige där man egentligen “gillar lika”.

Frågar ni mig så är svaret tydligt; Jag har skrivit här på bloggen flera gånger. Bara sök. Även skrivit artiklar om detta. Förbjud organisationer och partier som inte tar ställning för allas lika värde och förbjud de som tar till våld och anti-demokratiska metoder. Men å den andra sidan… Jag har aldrig hånat andra länder och slagit mig på bröstet för att “Även Hitler ska få säga sitt”. Men det har ju ni svenskar….

Jag hade fel…

Kategori: Annat av Ardavan Khoshnood, 2013-12-28

Taggad:

Jag tycker att Zlatan är arrogant och ignorant. Det glädjer mig att han ej lever efter normen och talar fritt, tycker dock att han ter sig illa. Men det är bara jag.

I samband med hans uttalande om damlandslaget tyckte jag att det skulle bli konsekvenser. Jag tyckte inte det var OK att han fick säga det han sa.

Jag tycker det han sa är väldigt dumt. Jag tycker det skadar hans anseende. Men jag hade fel. Självklart ska det inte ha några konsekvenser. Det var rätt av Svenska fotbollsförbundet att ej lägga sig i. Och det beror på att man skall få lov att säga det man har på hjärtat så länge det ej är brottsligt.

En av mina följare på twitter tyckte att jag var inkonsekvent i det jag skrev. En av bloggens läsare och mina vänner på facebook började kommentera. Så jag läste igenom det jag skrev, gick igenom diskussionerna jag hade på twitter och facebook och här på bloggen. Och förstod att mitt ogillande av Zlatan hade gjort mig blind.

Jag gjorde fel. Och vad jag är tacksam att det finns folk där ute som orkar påpeka och diskutera. Det är så människor ändras. Jag är ingen dogmatiker. Bara en människa, som åtminstone kring detta, hade fel.

Zlatan och feminism

Kategori: Annat av Ardavan Khoshnood, 2013-12-27

Taggad:

Detta skrev en vän till mig på facebook apropå Zlatans uttalande. Jag tycker den är så bra att jag väljer dela den med er:

 

Vi på [namn på klubb] har en stark värdegrund i klubben och alla spelare/ledare skriver på ett kontrakt som “tvingar” oss att i vår yrkesroll och vid offentligt uttalanden aldrig uttala något som bryter vår värdegrund (kortfattat nedvärderande eller kränkande om andra) på grund av de förebilder vi är och budskap/värdegrunder vi förmedlar till alla unga som ser upp till oss. Desamma borde gälla för alla representanter av SvFF. 

Zlatan kan uttrycka vilka åsikter han vill bland vänner i form av privatperson, men andra regler gäller/bör gälla när man blir intervjuad i form av ens yrkesperson(vilket intervjun faktiskt var) där arbetet faktiskt inkluderar att vara en rollbild och öka en sund värdegrund bland svenska ungdomar. Tyvärr var SvFF fega nog att ta bort det stycket efter Gerdnt vilket är skandalöst. Om vi inte värnar om de starka positiva möjligheterna som fotboll har så reduceras fotbollen till “ett gäng testosteronfyllda personer som sparkar omkring på en boll”. Till er som ser fotboll på just det viset redan har aldrig arbetat med fotboll i socialt utsatta områden och sett de ofantliga positiva möjligheter fotbollen har. 

Att Zlatan dessutom är LAGKAPTEN vilket förstärker kraven på en sund uttalad/offentlig värdegrund i hans yrkesroll gör kritiken mot hans uttalande än mer relevant.

På tid att gå vidare…

Kategori: Annat av Ardavan Khoshnood, 2013-11-24

Taggad: , , , ,

Jag trodde inte att detta inlägg skulle vara nödvändigt, men jag har fått så många härliga och fantastiska mail att jag känner att det finns ett behov att jag förklarar mig.

Sedan 2003 har jag mer eller mindre varit aktiv inom Svensk politik. Långt före det började jag min politiska “karriär” inom den Iranska monarkist oppositionen.

Nu känner jag att det av diverse anledningar ej är möjligt för mig längre att fortsätta med svensk politik under en längre tid. Således har jag meddelat Kd att jag ej är till förfogande vad gäller valet 2014. Efter valet, och då nuvarande mandatperiod går ut och jag lämnar min ledamotplats i polisnämnden Malmö, kommer jag på ett tydligt betydligt sätt minska mina politiska aktiviteter.

Ovanstående beror på ett stort antal anledningar:

 1. Jag blir klar med min AT och kommer påbörja min specialisttjänstgöring som jag behöver koncentrera mig på.
 2. Jag behöver lägga en större tid på mina phd-studier inom medicin så att jag i tid kan bli klar och vara redo för min disputation.
 3. Med tanke på att jag under nästa termin avslutar min Masterexamen i Kriminologi, behöver jag lägga en hel del tid på att jobba vidare inom denna disciplin med polisiära frågor.
 4. Pga. de ändringar som vi ser inom den iranska politiken, anser jag att mer tid och energi behövs på den punkten för att på ett tydligare sätt visa den islamiska regimens terrorvälde.
 5. Vidare vill jag även satsa vidare på mina studier inom Statsvetenskap och avsluta även detta program.

Sammanfattningsvis tror jag att jag har mer att ge som en forskare. I en större omfattning kommer jag bedriva forskning och skriva samt publicera artiklar. Detta betyder inte att jag försvinner helt och hållet. Jag kommer vara fullt aktiv på min twitter, facebook, blogg och hemsida.

Jag försvinner alltså inte, men känner bara att jag behöver prioritera min tid rätt. Samtidigt är det svårt, det skall jag inte sticka under stolen med, Sverige befinner sig i en unik och svår situation i många avseenden. Under många år har jag gjort mitt för att stå Sverige till tjänst. Jag är ingen svensk, det har jag sagt många gånger. Bara för att en Svensk bor i Kina i 80 år, så är inte han/hon kines. Med det sagt, är min kärlek till Sverige och hennes folk oändligt. Här har jag en fristad. Här har jag pluggat. Här har jag blivit tagen hand om. Min lojalitet ligger hos Sverige och hennes folk, och just därför får jag ont i hjärtat av de många diskussioner och debatter som tar plats i detta landet. Låt oss hoppas på det allra bästa!

Så här känner jag då och då…

Kategori: Annat av Ardavan Khoshnood, 2013-10-29

Taggad: , ,

Klockren är den här bilden som jag fick av en kollega. Njut!

397502_10151664565072142_88101533_n

Ingrid Bergman i Iran

Kategori: Annat, Säkerhets- och utrikespolitik av Ardavan Khoshnood, 2013-10-13

Taggad: , , , , , , ,

537278_10152031516233132_762775404_nBilden ni ser här är av den kända svenska skådespelerskan Ingrid Bergman som går av “Iran Air” i Teheran för att närvara vid “Tehran International Film Festival”. Det var tider det. Det här är 1972 när Iran var en toppmodern stat under ledningen av Shahen av Iran. Det gör ont i hjärtat att se hur Iran som för bara 40 år sedan var en självklar del av den fria världen och ett av världens mest moderna länder har utvecklats till ett islamistisk terrornäste där det iranska folket dagligen lever under tortyr och mord.

Varför får busschauffören skit?

Kategori: Annat av Ardavan Khoshnood, 2013-10-11

Taggad: , , ,

Läser en artikel på Sydsvenskan som även andra tidningar m.m. skrivit om. Det handlar om busschauffören som – med all rätta – kastade av en dagisklass från bussen. Detta har nu skapat ramaskri och Veolia som sköter bussen här i Malmö  gör en Bengt Svensson (landets polischef) och ber om ursäkt. Ni kan läsa hela händelsen här: http://www.sydsvenskan.se/malmo/bussforare-kastade-av-dagisbarn/

Låt mig klargöra vissa grejer:

 1. Hade detta hänt i någon annanstans än Bunkeflostrand eller Limhamn hade väl det inte ens nått media. Nu råkar de som bor i Bunkeflostrand ha något bättre ekonomi m.m. och kan då absolut inte tolerera att deras bar behandlas som vilken annan människa. Ni vet… Det där med snobberi osv… (oj oj oj och där trampade jag en hel del personer på tån) ;=)
 2. Busschauffören har ju gjort helt rätt om det som står i Sydsvenskan stämmer. Kan man ej betala för sig kan man inte åka buss heller. Och det skall väl inte vara annorlunda bara för att man har barn med sig? Om det skulle vara så hade väl våra politiker stiftat en lag om att barn skall få åka gratis. Men nu har man bestämt att ALLA ÄR LIKA och att ALLA SKALL BETALA. Kan man ej göra rätt för sig skall man ej få åka med heller.
 3. Exakt vad är det alla skriker om? Vad är det media vill få fram med denna artikel? Att människor som ej har råd skall få åka buss gratis? Eller barn som ej har pengar skall få åka buss gratis?
 4. Vad skickar detta för signaler? I så fall uppmanar jag Malmöborna att skita i bil och cykel och ta tag i första bästa barn som de ser och med denna åka buss utan att betala. För busschauffören kan ju inte slänga ut er eller neka att köra er… Gud bevara, du har ju ett barn med!

Snälla… Kan någon förklara varför busschauffören skall få skit? Kan någon förklara varför man skall be om ursäkt? Om något är det dagispersonalen och dagiset som skall få skit för att dem inte har koll på läget och situationen. Vad jag vet kostar det att resa buss i den här staden oavsett om du är barn, svensk, invandrare, gammal, ung, kvinna eller man, sjuk eller frisk… Eller är det speciella regler för de “herrar” och “fruar” som bor på Bunkeflostrand?

Uppdatering: Nu kommer det info om att busschauffören tagit fel på priset och därför räckte ej pengarna på kortet. Skulle det stämma är det absolut förståeligt att bussföretaget då ber om ursäkt. Men detta fick media veta nu, hur kunde det här bli en nyhet av den enkla anledning att man blivit utkastad?