SSU:are dansar med boken “Mein Kampf”

Kategori: Svensk politik av Ardavan Khoshnood, 2012-12-12

Taggad: , , , , , , , , , , ,

Mein KampfUnder Israel-Gaza konflikten så var kritiken mot Israel ganska grotesk bland vänstern. Jag är inte så säker om bilden av SSU:aren som dansar med ”Mein Kampf” i handen är en manifestation av någon sorts sjuk kritik mot Israel men den är sannerligen olämplig. Bilden lades upp 18 november, mitt i sjudagars konflikten mellan Hamas och Israel.

Jens Ohlsson som dansar med ”Mein Kampf” i handen har varit ordförande för SSU i Skåne[1] och informationsombudsman på SSU:s förbundsexpedition.[2] Han har också sålt tjänster till både SSU och Socialdemokraterna i Helsingborg och Landskrona via sitt företag ”Jens Ohlsson fotografering och formgivning”.[3]

Daniel Heden som stolt visar upp bilden av den dansande Jens Ohlsson i sin facebook har ett förflutet i SSU:s förbundsstyrelse[4] och sitter idag i Region Skånes regionstyrelse och regionfullmäktige. Han är också ordförande för personal- och arbetsgivarutskottet och folkhälsoberedningen i Region Skåne.[5]

Trots att Sverige inte drabbades av Andra världskriget så kan jag inte riktigt förstå hur man tycker det är roligt att någon dansar med en rasistisk bok som är symbolen för så mycket död och elände. Om man lägger det i en kontext med Adrian Kabas och Ilmar Reepalus antisemitiska uttalanden så blir jag ännu mer oroad. Att det dessutom händer mitt i ett krig mot världens enda judiska stat ger bilden ännu mer betydelse. Finns det en acceptans av antisemitism hos Socialdemokraterna och SSU i Skåne? En bild ger mer än ett tusen svar.[1]    http://www.ystadsallehanda.se/tomelilla/article690192/Hallaring-daumlr-Jens-Ohlsson-nyvald-ordfoumlrande-foumlr-SSU-Skaringne.html

[2]    http://www.frihet.se/text/2010/08/medarbetaren4c6cd82cde1a8

[3]    http://jensohlsson.se/

[4]    http://www.ssu.se/20030806758/nyheter/ssu/fortsatt-enigt-ssu

[5]    http://www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/Partidistrikt/Skane/Kontakt/Politiker-i-Region-Skane/

Kommentarer:

18 svar till “SSU:are dansar med boken “Mein Kampf””


 1. Gaza för krig mot Israel, inte tvärt om. Israel och Västbanken lever i samförstånd. Många av dess arabar jobbar inne i Israel. Västbanken och Hamaz i Gaza “krigar” mot varandra och skyller på Israel. Man blir aldrig klok på dessa araber
  Man blir aldrig klok på


 2. Skåne sossarna verkar ha problem i sina led. Reepalu är ett strålande exempel…


 3. Förskräckligt. Men tyvärr också symptomatiskt för historielöseheten inom dagens vänster och inställningen inom delar av socialdemokratin.


 4. Fruktansvärt smaklöst, men förvånad blir jag inte, dessvärre! Vänstern och socialisterna har alltid saknat utbildning och kompetens inom områden som rör världen i allmänhet och andra världskriget i synnerhet. Bra inlägg!


 5. Uhm.. lugna ner dig, det är bara en bok för helsike.

  “Först kränkt vinner”?

  Jävla skitsamhälle där allt måste censureras för att göra gnällspikar nöjda.

  Ta dig en negerboll och en pepparkaka och relaxa lite istället.
  Sen när du lugnat ner dig kan du ju kolla upp deras _intentioner_. Det är de som räknas.


 6. Hej!

  Det här är Jens Ohlsson. Det är alltså jag på bilden. Jag tänker ge en kortare kommentar till detta, och därefter inte kommentera saken vidare.

  Det är riktigt att jag har varit politiskt aktiv inom SSU i drygt 16 år. Jag har under den tiden bland annat varit ordförande för SSU i Skåne. Jag lämnade SSU i somras, i samband med att jag avslutade min anställning på SSU-förbundet, där jag varit anställd i drygt tre år. Jag har idag inga uppdrag för SSU och jag representerar inte längre SSU på något vis.

  Bilden i fråga är tagen på en privat middag, hemma hos en vän. I samförstånd lades den upp på Facebook, och väckte där inga större reaktioner.

  Det finns ingen bakgrund till bilden och det finns inget uttänkt syfte med den. Den aktuella boken stod i bokhyllan, och fångades så att säga ”i steget” av ren nyfikenhet, då jag inte kunde dra mig till minnes att jag bläddrat i den här boken tidigare. Den efterföljande situationen uppfattades som komisk, och en smula absurd, vilket är anledningen till att ögonblicket förevigades.

  Bland mina vänner finns ingen tvekan om var jag står i frågan om nazismen eller förintelsen. Därför fanns det ingen tvekan om att bilden skulle uppfattas som något annat än vad den var menad som – en absurd och komisk situation. Om det finns någon politisk udd i bilden, så är det i så fall ett förlöjligande av Hitler och nazismen – inte av nazismens offer.

  Under mina 16 år som aktiv i SSU har jag alltid bekämpat rasism och främlingsfientlighet, i alla dess former. Att jag på något sätt skulle trivialisera eller stödja nazismens förbrytelser och dess folkmord på judarna är så långsökt att jag har svårt att ta anklagelsen på allvar.

  Jag kan däremot förstå att folk kan missuppfatta en bild som denna. Det är olyckligt. Därför har jag och Daniel, som tog bilden, raderat bilden från Facebook. Till den som har tagit illa vid sig vill jag säga att det var aldrig mitt syfte med bilden. I fall det fanns något syfte alls var det att driva med och håna Hitler och nazismen – inget annat.

  Jag tror att de allra flesta, åtminstone de som känner till mitt engagemang mot rasism, förstår hur den här bilden ska tolkas. Den som känner sig tveksam till hur han eller hon ska tolka bilden, är alltid välkommen att fråga mig vad jag menar, istället för att på det här viset göra politik av en ren nonsensbild från en fest.

  Det måste vara så högt i tak i politiken att man kan driva med och skoja om även fruktansvärda saker som Hitler och nazismen. Annars blir det lätt ganska tråkigt och en aning skitnödigt att hålla på med politik.

  Med vänliga hälsningar,

  Jens Ohlsson


 7. Vägen till helvetet är kantad av goda intentioner.


 8. Det är vanligt att vänsterfacisterna hatar judar. Frågan är: Vart är drevet, vart är granskningen och vart är debatten?

  Det hade tagit hus i helvetet om ett visst parti (ni vet vilket) hade gjort samma sak.


 9. […] Den f.d. ordföranden i SSU Skåne, Jens Ohlsson, publicerar en bild på Facebook där han dansar och ler med Mein Kampf i handen. Detta i en […]


 10. Att SSU och sossarna har många rasister i partiet är såklart inget nytt. Tråkigt att vissa partier skyddas av media och andra smutskastas för att dom törs ta upp verkliga problem.


 11. Mein Kampf är en bok som kan studeras i utbildningssyfte. Anser du det upprörande att dessa läser denna?


 12. En bra förklaring av Jens ohlsson, utom på två “detaljer”:

  1.”Fest” ursäktar INTE vilket trams som helst, lika lite som en slagskämpe på stan kan skylla på att “jag var ju full”.

  2.Jens raserade en hel del av det han skrev, när han avslutade med att det måste gå att skoja (underförstått, skoja på det sätt han fått kritik för, “leka med Mein Kampf”) om fruktansvärda saker. Ja, om det verkligen ÄR ironiskt eller så, kanske det. Mycket har gjots om hitler med skarp ironi, sant. Men att mitt under angrepp på Israel så plumpt ‘blanda bort korten’ det är inte roligt. Alls. Och, görs det i Malmö blir det ju bara ett hack värre…


 13. SSU:are dansar med boken “Mein Kampf” – Så lär Aftonhorans nästa stjärnrubrik se ut 😉


 14. Jens ohlson er et ########. Ingen normale mennesker ville latt seg avbilde med hatets bibel. Ingen rasister i våre sosialdemokratiske partier!!


 15. Fy 17.
  Hur kan en så högt uppsatt person bete sig så illa.


 16. […] Merparten av texten från ardavan […]


 17. Jag sympatiserar med Sverigedemokraterna och är därmed politisk motståndare till Jens Ohlsson. Har inga problem med att han håller i Mein Kampf och dansar. Ingen tror att han är nasist för det. Ingen journalist tror heller att Sverigedemokraterna eller deras väljare sympatiserar med nationalsocialismen. Avsikten är att oinsatta väljare skall TRO att SD har något med nasism att göra, d v s ett i grunden odemokratiskt agerande. Det är snart 14:e sept och skitstormen kommer att öka till orkan.


 18. […] ordföranden i SSU Skåne, Jens Ohlsson, publicerar en bild på Facebook där han dansar och ler med Mein Kampf i handen. Detta i en protest mot […]

Lämna en kommentar