Rasismen mot svenskar….

Kategori: Integration, Svensk politik av Ardavan Khoshnood, 2016-03-13

Taggad: , , , , , ,

Jag var nog den första, om inte en av de första som belyste problemet med rasism mot svenskar. Det här är ett viktigt och utbrett problem i Sverige. Många artiklar och händelser genom åren visar på den rasism som etniska svenskar träffar på dagligen. Och jag har varit flitig med att alltid påpeka detta. Även nu.

Sydsvenskan skriver en intressant artikel om hur etniska svenskar utsetts för brott just för att de är svenskar. Det är dock inte första gången. Redan 2006 skrev DN om hur invandrare krigar mot Svenskar genom att råna dem.

Och vad gäller mig så skrev jag en artikel om detta redan 2004. Artikeln publicerades i Sydsvenskan som en insändare. Läs den gärna igen på min hemsida: Ära den svenska flaggan. 2006 skrev jag om just Invandrarrasism efter att invandrare attackerat en etnisk svensk som gick runt med svenska fotbollslandslagets tröja. Och 2011 skrev jag ett debattinlägg som replik till Behrang Miri som påstod att det fanns strukturell rasism i Sverige. Jag höll med han, fast omvänt. Att rasismen var riktat mot etniska svenskar.

Är det inte på hög tid med en lagändring? Antingen får vi skrota hatbrottslagstiftningen då den diskriminerar etniska svenskar, eller så får även de ingå i den. På den punkten måste vi agera!

Kommentarer:

Ett svar till “Rasismen mot svenskar….”


  1. Hej,

    Kul att du tar upp det, jag hoppas verkligen att folk tar detta till sig och tänker efter. Vi kan inte leva i ett samhälle där majoriteten som det alltid har varit är etniska Svenskar men som diskrimineras och behandlas allmänt illa. Det krävs verkligen en lagändring, frågan är när det kommer att ske och vilka det är som ändrar den?
    Det etablerade etablissemanget lär inte göra det i vart fall.
    Tråkigt vart Sverige går mot.

    Mvh//En orolig medborgare och framtida politiker

Lämna en kommentar