Radikala lösningar för en radikal situation…

Kategori: Lag och rätt, Svensk politik av Ardavan Khoshnood, 2012-01-12

Taggad: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Under 2010 skakades Malmö av inte mindre än 72 skottlossningar. Serieskytten Peter Mangs stod för mer eller mindre närmare 10 av dem. Under 2010 mördades totalt 1 person och 34 skadades av de skottlossningar som tog plats. I genomsnitt hade Malmö alltså 1,4 skottlossningar varje vecka. Imponerande!

Trenden fortsatte under 2011: 50 skottlossningar. 6 döda. 14 skadade. På detta har vi även det stora antal rån och misshandel som nästan till dagligen skakat Malmö. Inte nog? Vi har både under 2010 och 2011 haft flertal explosioner riktade mot affärer och fordon.

Att mord via skjutvapen 7-dubblats under 2011 var extremt bekymrande. Alla hoppades på bättre tider under 2010. Men så blev det ej! Året var knappt 32 minuter gammal när en 15-åring mördades med flera skott i huvudet i Rosengård. Två dagar efter var det en 48-årig man som mördades på Lindängen. Och för endast 4 timmar sedan mördades en kvinna. Hon blev skjuten i huvudet i det som polisen benämner en familjetragedi. Under 2012 har vi alltså haft 3 skottlossningar och 3 mördade personer.

Man har från polisens sida nu tilsatt en kommission som ska utreda skottlossningarna.  Det är ett bra initiativ, men man lär ej komma så långt om ni frågar mig. En positiv sak i det hela är att rikspolischefen sagt att Skåne och då Malmö ska få alla de ressurser de behöver. Mycket välkomnat!

Börje Sjöholm, chef för länskriminalen i Skåne säger att folk måste vittna. Jag håller helt med han. Men jag vet ej om jag själv hade vågat vittna om jag blivit vittne till ett mord eller skottlossning. Varför? Av samma anledning till varför ingen i Malmö vågar vittna när någon mördas eller skjuts ner. De kriminella kommer att ge sig på en. Och faktum är så här: Jag skiter totalt i om en kriminell väljer att ge sig på mig för att jag vittnar mot honom. Men dem kommer ju också ge sig på min familj: min far, mor, fru, barn, syskon… Och polisen har idag inte möjlighet att ge vittnen skydd. Och kan dem det, så kommer ju personen i frågas liv förstöras för alltid. Han kan ej leva som vanligt mer. Han kommer att ha ett pris på huvudet osv. Ni har väl ej glömt hur Black Cobra sköt ett vittne på öppen gata?

Men vad ska vi göra då?

Jag har varit en av de politiker i Malmö som sedan mitt politiska engagemang under 2000-talet (till en början i Moderaterna och därefter i Kristdemokraterna) skrikit mig hes och krävt hårdare tag mot de kriminella. Och nu, nästan 11 år efter, börjar andra politiker säga samma sak. Jag vet inte, är det typiskt svenskt att först få på käften och därefter fatta att oj då, det är ju ett slagsmål jag är med i?

Många åtgärder måste till. Hårdare vaenlagstiftning i all ära, men det kommer knappt få skjutningarna i Malmö att stoppa. Vill ni veta vad som måste till? Här är mina förslag:

1. Betydligt hårdare straff för all vålds- och sexualbrott.
2. Betydligt hårdare straff för vapenbrott.
3. Three strikes law: Alltså person som döms för sitt tredje brott ska antingen dömas
till livstidsstraff eller för det tredje brottet dömas till max straff.
4. Bil, hus, lägenhet m.m. som används i brott ska av staten konfiskeras. (Man
ska slå kriminella där det gör mest ont, i plånboken)
5. Icke-svenska medborgare ska efter avtjänat straff omgående utvisas helt oberoende
av hur länge de befunnit sig i Sverige och hur “väl etablerade” (?) de är i samhället.
6. Mängdrabbaten måste avskaffas.
7. Polisen måste få tillgång till fler tvångsåtgärder.
8. Domstolarnas beviskrav för personer som av polisen klassas som “yrkes kriminella” eller “grovt brotsling” måste sänkas. (Ja, jag vill ha en separat lagstiftning för dessa).
9. Personer som i efterhand blivit svenska medborgare ska vid grova brott kunna förlora sin medborgarskap. Vid nästa brott, är det utvisning som gäller. Har man blivit svensk medborgare har man skyldigheter och rättigheter. Fullföljer man ej sina skyldighet som är att bland annat följa den svenska lagstiftningen, ska man förlora medborgarskapet.
10. Praxis i våra domstolar måste ändras till att hela straffskalan används.
11. Livstid är livstid.
12. Döms man till ett brott ska man sitta ut hela straffen. Man ska ej ut efter att bara
2/3 av straffen har gått.
13. Avskaffa ungdomsrabatten.

Jag har massor med andra förslag. Men dessa 13 måste till för att ta itu med denna enorma problematik som skakar Malmö.

Mina tretton förslag kommer nu skapa ramaskrik. Vänstern, naiva personer och vissa  invandrarorganisationer kommer att gå helt bananas. Visst. Gör det! Det dör människor i vår stad. Människor skjuts ner på öppen gata. Mitt i dagsljuset. Ett barn har mördats! Och ja, tyvärr, tyvärr, tyvärr är det så att (efter den information som jag har) var enda skottlossning i Malmö under förra året och nu under 2012 är helt kopplade till icke etniska svenskar.

Och det är ett problem… Det bidrar till rasism. Det bidrar till att skötsamma invandrare också diskrimineras. Kraftag måste till. För jag har fått nog.

Har du också fått nog? Då är det din plikt att stödja mig i mitt arbete med att stoppa brottsligheten i Malmö.

Om ni nu undrar så har jag ingen huruvida KD eller KDU eller något annat parti delar dessa 13 punkter med mig. De är helt och hållet mina egna förslag.

Kommentarer:

27 svar till “Radikala lösningar för en radikal situation…”


 1. Kan inte du bjuda ner Ullenhag på en Mord-sightseeing i Malmö. För enligt honom är allt du säger en myt!


 2. Kan bara hålla med. Maxstraffet *för den brottstypen* bör man kanske förtydliga, för det är något som folk lätt missförstår och tror att man förespråkar livstid för stöld.
  Mängdrabatten kanske inte bör avskaffas helt (livstid för många småbrott annars) men definitivt minska från idag.

  För övrigt är de flesta punkterna sådana som SD gick till val på eller har lagt till sin kriminalpolitik på senare tid. Är du säker på att du är i rätt parti? 🙂 Daniel Assai är en iranier som jobbar på SD:s riksdagskansli, och det är många fler från Mellanöstern i SD.

  KD däremot verkar ängsliga att t.ex. Aftonbladets kultursidor ska skriva något ofördelaktigt, de vågar inte driva kontroversiella frågor.

  Angående vittnen så borde de få avge sina vittnesmål anonymt i de fall det finns anledning att misstänka att påtryckningar från organiserad brottslighet kan förekomma. Nämndemän kan få ta del av vittnesmålet under tystnadsplikt. Den åtalade kan få ta del av en anonymiserad utskrift. Särskilt om den åtalade tidigare dömts för grov och/eller organiserad brottslighet så bör hans rättssäkerhet på denna punkt väga lättare än vittnets säkerhet.


 3. Den som anser att det som händer i Malmö är en myt, är välkommen hit!


 4. Jag måste varna för att det inte hjälper att vara invandrare om man skriver den här typen av saker. Mauricio Rojas nöjde sig med att diskutera problemen överhuvudtaget (och krävde aldrig, så vitt jag minns, sådant som villkorade medborgarskap eller utvisningar av kriminella), och han fick lämna landet till slut. Du kan läsa den beklämmande historien själv här:

  http://newsmill.se/artikel/2011/08/22/drevet-mot-gudmundson-liknar-utmobbningen-av-mig

  En invandrare som skjuter någon är ett mindre problem i Sverige – det går ju alltid att skylla på diverse socioekonomiska spöken (så resonerar många svenska “intellektuella” för övrigt även om svenska kriminella). En invandrare som klagar på invandringspolitiken ses däremot som en sorts förrädare; på många sätt en värre rasist än rasisterna själva. Om man inte nonchalerar det här inlägget kommer du att ha antingen Expo eller valfri svensk skräptidning skällande som hyenor inom några dagar.


 5. Som representant för KD ingår du i alliansen och är därmed delansvarig i sjuklöverns misslyckade invandringspolitik. Du har många bra poänger och argument men du kommer nog att drabbas av intern kritik och partipiskan för din frispråkighet.
  Det skall å andra sidan vara en invandrare för att tala klarspråk utan att få höra hur “rasistisk” politiken är.
  Men som sagt: originalet är alltid bäst. Sverigedemokraterna har redan formulerat problemen och har angett vilken politik som måste till för att åtgärda konsekvenserna av en ansvarslös och naiv mentalitet hos de styrande.


 6. Så här ser jag på saken:
  Sverige lever efter; “Du får lov att vara hur som helst, för du är den du är”.
  Här har vi det största problemet.
  Jag ska förklara med några exemplar.
  1. Några barn (max 7 år gamla!), på min gård, satte smällare under leksaker som finns på lekplatsen. De gjorde det för att FÖRSTÖRA leksakerna. Någon från balkongen skrek: ”Ge fan i detta!”
  Ungarna försvann.
  Vad hade hänt om inte mannen hade skrikit?

  2. Jag tillrättavisade en man som hade sina fötter på sitsarna i en buss. En vuxen man. Han bad om ursäkt och förklarade; jag har inte tänkt på det att någon annan kan få skit på sina kläder. Man lär sig något varje dag. (ja, precis!)
  Hade jag inte sagt något hade han fortsatt…
  3. En gång för länge sedan när jag skulle hem, plockade jag rosor som växte mitt på en gata mitt i centrala Malmö. (för att jag, idiot, skulle ha det fint hemma!). Polisen stannade, kom fram till mig och sade: Tänk om alla gör så!
  Ja, precis!
  Tänk om alla gör så. Det var för 30 år sedan. Jag skäms fortfarande.

  Jag har naturligtvis flera exemplar, men det borde räcka med dessa, för att dra en slutsats: Man måste få lov att säga ifrån! Och då gäller detta fram för allt för; poliser, olika myndigheter, ja, för alla som vill och bryr sig om hur vi ska ha det.
  Det är pengar det handlar om som vi alla ska betala om vi förstör något.
  Respekt för varandra, moral, rätt och fel – var har det tagit vägen?
  Börja med barn!

  Invandrarpolitik

  Om jag har två sovplatser hemma, så kan inte jag ta emot fyra gäster som ska sova över.

  1.Man måste först se till att de som är här, kommer in i det svenska samhälle innan man tar in fler.
  Är behovet större en möjligheten då tycker jag att man ska bygga en flyktningsby för att sedan slussa in folk i olika kommuner.
  2. Om två länder är i krig, hur tror man att det kommer att fungera om människor från dessa länder flyttar tillsammans ”under samma tak” här i Sverige?
  Nej. Det har man inte tänkt på alls.
  Men det är på tiden att man gör.
  3. Religionsfrihet har inga gränser, verkar det så. Förbjud religiösa symboler. Att ha någon tro eller inte SKA vara en privat sak.
  Vad är det för mening med att folk flyr sina länder om inte de vill ändra på något som var fel där de var? Man kan INTE springa från problemen. De kommer efter… eller hur?

  PS
  Fel på min svenska? Dyslexi? Nej, ärlighet. 🙂

  /en som bryr sig om hur Sverige är och kommer att bli


 7. Jag glömde en sak till:

  De “fattiga” – det finns inga här i Sverige! Punkt och slut!
  De som går på bidrag gör ett misstag; de betalar inte hyror utan använder pengarna till annat. Socialen/mydigheter vet om det. Det har diskuterats att betala direkt till hyresvärden men regering (tror jag) var emot: Ni vet – folk ska ta eget ansvar!!! Ja, tydligen så funkar inte det och då måste det till andra åtgärder! för att vi ska slippa att höra om “hemlösabarn”.
  2. Jag ser dagligen familjer med många barn sittande och ätande på McDonalds.
  Hur mycket kostar det? Vad händer om man tillsammans med sina barn lagar mat hemma?
  Vad är det för fel i det?

  PS

  Jag kan personligen hjälpa människor med deras “knapriga” ekonomi.
  “Hur att leva billigt” (inget fel i det)
  Jag ska faktiskt skriva till malmös kommun om detta.
  ds


 8. Bra förslag, mkt bra ideer, DU har min röst, men tyvärr inte ditt parti, det står heller inte bakom dina ideer. Ring upp Lars-Johan Hallgren(SD) och bestäm ett lunch möte, där får du garanterat gehör för dina 13 förslag, och du behövs bland människor som vill Sverige väl.


 9. Ofta hittar man den typen av kommentarer.
  Denna finns på Efterlyst logg!!
  Min kommentar: Välkommen till det Nya Sverige.
  (som har tillåtit detta)

  Kimmo Koskela
  era fucking horor jag knullar alla i polisen med kuk så backa era jävla maktmissbrukare. tror du inte att jag vet att ni tacklar på era mammor
  Gilla · · för 5 timmar sedan ·

  4 personer gillar detta.
  Alexander Crew Blomberg haha ahla kimmo 😀 ♥
  för 5 timmar sedan · Gilla
  Andreas Eriksson haha


 10. Tummen upp och all heder åt dig!
  Håller med till fullo, det du skriver är egentligen vanligt sunt förnuft, något som tyvärr saknas hos många politiker…

  Vet att det är dina åsikter som inte har med ditt parti att göra, men som Erik skrev innan, är du verkligen i rätt parti?


 11. Oj! Äntligen en till invandrare förutom jag själv, som tänker så här (även om jag är född och uppvuxen i Malmö)! Jag skäms att säga att jag är blatte när man ser och hör vad som pågår i allas vårt underbara Malmö!
  Jag har aldrig i mitt liv röstat men nästa val är jag först i kön! 🙂


 12. Håller fullständigt med dig, men tyvärr så är du med i fel parti! Jag har tidigare röstat borgerligt i många år, men bytte till SD i senaste valet efter att Fredrik Reinfeldt helt “spårat ur”!


 13. Förtydligande till min förra kommentar:
  Jag menade Fredrik Reinfeldt med flera!


 14. Host host! Där satte jag kaffet i fel strupe 🙂

  Jag tror inte man behöver vara fullt så drastisk som listat, men i stort sett ja. Samt att det måste stramas åt bättre på andra områden. Jag skulle gärna vilja att man följer mer Finlands exempel och gör det känt att det inte är lätt att komma in. Vilka andra länder tillåter så mycket id-löst folk att komma?

  Listan är förfärligt lång över vad som behöver göras. Jag ser lite försök till förbättringar, men ack så långsamt det går!!!!! Jag trodde i min enfald att det var självklart att bortkomna pass makulerades i ‘datan’. Är det INGEN som kollar vad folk har rest hit i för identitet om de kommer med flyget men plötsligt inte har något pass?

  Så mycket och så långsamt, man jag skäms verkligen för hur delar av Sverige fungerar, eller icke-fungerar. Små enkla saker som kan göras för att proppa till brottslighet. Nääääähäääääeeeeedå..


 15. “Jag vet inte, är det typiskt svenskt att först få på käften och därefter fatta att oj då, det är ju ett slagsmål jag är med i?”

  Det här behöver jag tycka till om. Tills för ett år sedan hade jag sagt “absolut INTE!”. Men nu har jag börjat undra. Efter att ha granskat nyheter, bloggar, artiklar under drygt ett års tid (jo, jag var sen i starten), så har jag sett det mönster som förskräcker.

  Ja, det finns stora grupper svenskar som faktiskt inte fattar varför andra är dumma då de själva är snälla.

  Det är PRECIS vad min fem-åring kom hem från dagis med en dag. “Mamma, man får ju INTE vara elak och slå någon, varför gör några det?”. Det på ett sk nolltoleransdagis som predikar hur dum man är om man slår tillbaka. (himlar med ögonen nu)

  Svaret blev i korthet att reglerna är sådana, men det finns alltid de som bryter mot regler så länge de tror eller vet att de kan. Det svider ingenstans efter att ha blivit påkommen med regelbrott, det blir bara ett litet prat (svida kan vara att få sitta i skamvrå en stund och ha skittråkigt)


 16. Jag håller med om det mesta du skriver men förstår inte hur dina åsikter hänger ihop med ditt partis. Den gängse åsikten bland alla “experter” är att hårdare straff inte hjälper att återanpassa förbrytare. Fortsätt att kämpa för dina förslag och hoppas du får med dig fler i ditt parti. Till dess blir det nog SD.


 17. Väl talat Ardavan, är du säker på att du inte är Sverigedemokrat? ,-)

  Detta hade inte jag kunnat ställa mig i KF o säga utan att bli kallad både det ena o det andra.

  Ja, det ÄR typiskt svenskt att få duktigt på flabben innan man förstår att man är i ett slagsmål.

  Hoppas vi får se dig i KF efter nästa val men jag tror tyvärr att Kd riskerar att falla ur.

  Vänligen

  Jimi Krånglin
  SD Malmö


 18. Det är väl helt uppenbart att dessa förändringarna är vad Malmö behöver? Vapenamnesti, möten, förståelse och annat trams förstår väl varenda jävla människa inte kommer fungera vid det här laget? Vi snackar inte smällare och äppelknyckare längre, utan 15 åringar med ett digert brottsregister som skjuter varandra på öppen gata.

  Men inte i Sveriges riksdag. Nu ska vi prata “buset” till rätta…

  Som gammal Moderat kan jag inte säga något annat än byt Parti. 7 klövern är runt 30 år efter utvecklingen i Malmö/Sverige. Har gått så långt att jag funderar på att emigrera med min familj, svårt att se några fördelar med att mina barn skall växa upp i det här landet.

  Och innan jag glömmer. Stoppa massinvandringen, vi har ju förfan inga jobb till dem.

  Skånsk Stockholmare!


 19. PS. Jag får be om ursäkt för språkbruket, men jag är i eld och lågor över hur illa och naivt det här hanteras.

  Jag är ju dessutom Svensk, så har ingen möjlighet att yttra mig utan bli kallad rasist.


 20. Bra förslag! Du har min och många andras respekt.


 21. Väl talat Dr. Ardavan, håller med dig fullständigt!


 22. Du har all min respekt, Ardavan.
  Kan bara hoppas att NÅGOT av dina förslag går igenom. Känns som om jag gett upp….


 23. Ardavan, du har så rätt i det du skriver. Men du är med i fel parti – det är i SD du egentligen hör hemma!


 24. […] realist, men han er også iraner: Ardavan Khoshnood. Læs hvad han har tænkt sig at gøre her og her Mit gæt er, at han må flygte når Sverige bliver flygtningeproducerende i større […]


 25. Tack för en klarsynt skrivelse!


 26. Jag vet inte, är det typiskt svenskt att först få på käften och därefter fatta att oj då, det är ju ett slagsmål jag är med i?

  Klockrent sagt. Fler som du och KD kanske kan få ihop tillräckligt med röster för att få stanna kvar vid köttgrytorna. Men det skulle vara klädsamt om dina kollegor började arbeta för Sveriges bästa. Långsiktigt. Och att de snart inser att de är med i ett slagsmål som de får på käften i.Med medborgarna som drabbas av skadorna.


 27. Jag citerar skribenten Barbara:
  “2. Om två länder är i krig, hur tror man att det kommer att fungera om människor från dessa länder flyttar tillsammans ”under samma tak” här i Sverige?
  Nej. Det har man inte tänkt på alls.
  Men det är på tiden att man gör.”

  Detta är ett allvarligt problem på många flyktingförläggningar.
  Jag bor i Eskilstuna och här finns ett hotell i utkanten av staden som delvis används som flyktingförläggning. Problemet är att det är många ensamma flyktingar, främst män, som bor där. Dessa flyktingar kommer från olika länder som inte är i fred. Det är kaos på hotellet och ofta får polisen rycka ut p.g.a. misshandel och andra händelser. Vad gör man åt detta? Ingenting vad jag kan se.

Lämna en kommentar