Ardavan Khoshnood

  • Öka teckenstorlek
  • Förvald teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek
Home Mina skrifter Moderaterna måste sopa rent framför sin egen dörr

Moderaterna måste sopa rent framför sin egen dörr

Skicka sidan Skriv ut PDF

Mats G Nilsson skriver i sin artikel från 15 februari att socialdemokraterna flirtar med terrorister och tar som ett exempel Urban Ahlins stöd till samtal och samarbete med terrorstämplade Hamas.

Jag kan absolut hålla med Nilsson i det att socialdemokraterna under alla sina år vid regeringsmakten har gjort saker och ting som är under all kritik. Anna Lindhs resa till Iran med en slöja på huvudet är ett klockrent exempel på detta.

I sin artikel och sina motioner i riksdagen har Nilsson krävt hårdare tag mot Hamas och Hizbollah och inte minst mot regimen i Iran som ekonomiskt och militärt stödjer de båda organisationerna.

Men att som Nilsson attackera socialdemokraternas Mellanösternpolitik utan att ägna någon som helst tid på att redogöra för moderaternas direkta stöd till regimen i Iran, är fel. Nilsson borde börja med att sopa framför sin egen dörr först.

Den moderata riksdagsledamoten och iraniern Reza Khelili grundade iransk-skandinaviska handelskammaren för några år sedan som skulle öka handeln mellan den islamiska republiken i Iran och Skandinavien. På dagen då denna handelskammare öppnades, var den islamiska regimens ambassadör Hassan Ghashghavi närvarande och höll bland annat tal om vikten av handel för den islamiska regimen.

Att Ghashghavi representerar en regim som stenar kvinnor till döds, som stödjer terrorism, som öppet kräver att Israel med våld skall tas bort från kartan och som öppet nekar att förintelsen existerade, är väl känd för allmänheten. Att även Ghashghavi är högsta ansvarig för det flyktingsspionage som den iranska regimen bedriver i Sverige, och som SÄPO gång på gång talat och skrivit om, är också en sanning som är känd för allmänheten.

Att en moderat riksdagsman sedan har nära kopplingar till denna person och en ambassad som stödjer terrorism, borde väl bekymra Nilsson mer än vad Urban Ahlin säger och tycker om Hamas.

Reza Khelili har även i flera media sagt att han anser samtal och samarbete med den iranska regimen är av ett stort värde. Samma sak som Urban Ahlin sagt om Hamas. Att Nilsson anser Urban Ahlins linje är farligt, men inte Khelilis är antingen för att han inte är nog informerad om vad Khelili sysslar med eller för att han har en munkavel på sig och därför inte vågar ta kampen emot mullornas egen man i riksdagen.

Hamas och Hizbollah kan inte leva en enda dag om den islamiska regimen i Iran inte stödjer dem ekonomiskt, militärt och politiskt. Man behöver inte vara ett geni för att förstå att det är regimen i Iran man måste åt för att stoppa den globala terrorismen.

Låt oss anta att vi med hjälp av olika medel och metoder gör så att Hamas försvinner. Tre dagar senare kommer regimen i Iran att bilda en ny. Det är inte bladen på trädarna vi måste ge oss på, utan på själva roten till all eländet, det vill säga de som har ockuperat Iran i nu snart 30 år.

Det handlar inte endast om att denna moderata riksdagsledamot tillika iranier, har åsikter som gynnar den islamiska terror regimen, men det handlar även om det enorma förtroendet som den islamiska ambassaden i Sverige har för honom.

Glöm inte att det var Reza Khelili som arrangerade den islamiska ambassadens möte med ISA (Invest in Sweden Agency) där ansvarig för Iranfrågorna, Per Hedblom, endast efter kontakt med Khelili, träffade den islamiska regimens ambassadör och med Khelili närvarande, drack te och pratade om huruvida handeln mellan Iran och Sverige kan ökas.

Att iranierna är Mats Nilsson tacksamma för hans motioner i riksdagen är ingen hemlighet. Många iranska radio- och tv-kanaler i exil har talat om Nilsson. Men frågan återstår; Hur kan Urban Ahlins önskan om samarbete och dialog med Hamas vara dåligt, men inte Reza Khelilis öppna stöd till den regim som håller Hamas på benen?

Ardavan Khoshnood
Ordförande, Föreningen för Demokrati i Iran

Publicerad på "SVT Opinion" 19/2-2008

Senast uppdaterad: Tisdag 25 juni 2013 19:02  

Letar du efter något?

Ardavan i media

04 april 2017

9 av 10 anser att patientsäkerheten är hotad på akuten i Lundd

Sjukhusläkaren - http://www.sjukhuslakaren.se/9-av-10-anser-att-patientsakerheten-ar-hotad-pa-akuten-i-lund/

01 april 2017

Nio av tio läkare på akuten anser att patientsäkerheten är hotad

Sydsvenskan - http://www.sydsvenskan.se/2017-04-01/nio-av-tio-lakare-pa-akuten-anser-att-patientsakerheten-ar-hotad


27 februari 2017

Detektivarbete är Ardavan Khoshnoods passion

Malmö Högskola - https://www.mah.se/Nyheter/Nyheter-2017/Detektivarbete-ar-lakaren-och-kriminologen-Ardavan-Khoshnoods-passion/

Intressant

Farsi English