Ardavan Khoshnood

  • Öka teckenstorlek
  • Förvald teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek
Home Mina skrifter Regimen i Iran måste isoleras

Regimen i Iran måste isoleras

Skicka sidan Skriv ut PDF

Moderata riksdagsmannen Reza Khelili Dylami har i en motion till riksdagen krävt att den svenska regeringen skall arbeta mer emot dödstraff. Detta välkomnar jag då dödsstraffet är en inhuman straff. Det som dock är mycket bekymmersamt i motionen, är att Kheili stödjer dialog och ökat handel med länder som har ”auktoritära ideologier”, bland annat Iran.

Khelili som för flera år sedan startade den Iransk-skandinaviska handelskammaren, har av den iranska oppositionen anklagats för att jobba för den islamiska regimens lobby i Sverige. Situationen blev inte bättre för Khelili när bilder från handelskammarens invigning publicerades där den islamiska regimens ambassadör och anti-semiten Hassan Ghashghavi höll tal och gratulerade Khelili för hans stora arbete. Ghashghavi betonar på ingivningen hur viktigt handel är för den islamiska regimen. Att den islamiska regimens ambassad enligt SÄPO bedriver med flyktningsspionage var inte bekymmersamt för Khelili.

Värre blev det när Per Hedblom från ”Invest in Sweden Agency” (ISA) förklarade att det var Reza Khelili som planerade ett möte mellan ISA och den iranska regimens ambassadör i den islamiska ambassaden i Sverige. Khelili var själv närvarande vid mötet vilket visar tydligt det stora förtroende Khelili har hos Mahmoud Ahmadinejads ambassadör i Sverige.

I sin motion skriver Khelili att bojkott och isolation ej lett någon stans. Att på något sätt påstå att världen gjort annat än att hålla dialog och ge eftergifter mot den islamiska regimen i Iran är fel och rent av en lögn. I mer än 29 år har den fria världen fört en ökad handel och dialog med den islamiska regimen. Även amerikanska oljebolag har i hemlighet fört handel med den islamiska regimen. Halliburton var en av dem som fram till år 2003 var aktiv i Iran.

All statistik från bland annat FN och olika NGOs visar att handel och dialog med Iran har drastiskt ökat de senaste 20 åren. Samtidigt har Iran fått lov att delta i samtliga kultur- och idrottsevenemang som världen arrangerat. Iran har aldrig någonsin varit isolerad från omvärlden.

Världens regeringar har alltså gjort så som Khelili vill. Att dalta med den islamiska regimen i Iran är tyvärr en politik som västvärlden fört mot landet, speciellt under de senaste 20 åren. Resultatet blev Mahmoud Ahmadinejad som vill utplåna Israel. Resultatet blev att den islamiska regimen är bara år från att anskaffa kärnvapen. Resultatet blev att Iran idag är det största fängelset för journalister. Det är baserad på detta jag fördömer Khelili och hans motion, och istället applåderar det motion som moderaten Mats G Nilsson skrivit om att införa hårdare sanktioner mot regimen i Iran. Det är också därför jag anser att total bojkott mot regimen i Iran är den enda lösningen för att hjälpa iranierna till att bli fri från tyranni.

Det är en stor glädje för islamiska republiken att ha en trogen vän i Sverige; Reza Khelili heter han och han är mullornas ledamot i riksdagen.

Ardavan Khoshnood

Ordförande,
Föreningen för Demokrati i Iran

Senast uppdaterad: Måndag 23 februari 2009 12:52  

Letar du efter något?

Ardavan i media

04 april 2017

9 av 10 anser att patientsäkerheten är hotad på akuten i Lundd

Sjukhusläkaren - http://www.sjukhuslakaren.se/9-av-10-anser-att-patientsakerheten-ar-hotad-pa-akuten-i-lund/

01 april 2017

Nio av tio läkare på akuten anser att patientsäkerheten är hotad

Sydsvenskan - http://www.sydsvenskan.se/2017-04-01/nio-av-tio-lakare-pa-akuten-anser-att-patientsakerheten-ar-hotad


27 februari 2017

Detektivarbete är Ardavan Khoshnoods passion

Malmö Högskola - https://www.mah.se/Nyheter/Nyheter-2017/Detektivarbete-ar-lakaren-och-kriminologen-Ardavan-Khoshnoods-passion/

Intressant

Farsi English