List

Kommunstyrelsens ordförande i Malmö, Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), har bjudit in Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, för att diskutera falska nyheter och propaganda i Malmö. Sydsvenskan skriver:

Katrin Stjernfeldt Jammeh tänker särskilt på att Malmö, där en stor del av invånarna är flyktinginvandrare från Mellanöstern, regelbundet framhålls som ett exempel i alternativmedia som driver opinion mot mångkultur genom osaklig propaganda.

Detta är enormt välkomnat. Det är viktigt att bekämpa falska nyheter och propaganda. Inte minst är detta viktigt idag när vi vet hur Ryssland jobbar och agerar.

Däremot är det minst lika viktigt att detta inte bidrar till självcensur. Det får aldrig bli så att forskare inte vågar skriva sanningen för att man är rädd för att stämplas som “alternativmedia” eller springa Rysslands ärenden.

Vad alternativmedia gör vet jag inte, och det är inte någon form av expertis jag besitter. Däremot är kriminologi och brottslighet något jag vet en hel del om. Inte minst gäller detta brottsligheten i Malmö. Vi vet t.ex. idag att Malmö är hårt drabbat av skjutrelaterad våld och explosionsvåld. Vi vet att brottsligheten i Malmö är väldigt grov. Vi vet också att Malmö sticker ut både vad gäller brottslighet nationellt så väl som internationellt. En annan fakta som vi vet är att den grova våldsbrottsligheten i denna stad till stor del är relaterade till 1:a, 2:a och 3:e generationens invandrare. Det här har forskning, statistik m.m. tydligt visat.

Att diskutera det som jag skriver ovan är varje sig propaganda, opinionsbildning eller falska nyheter. Det är fakta.

Jag tror i och för sig inte att Stjernfeldt Jammeh vänder sig mot det. Det hade varit enormt märkligt då det är fakta. Däremot tror jag att det hon är bekymrad för, är vilka slutsatser man drar från detta. Varför är invandrare i Malmö och även i hela Sverige överrepresenterade i viss brottslighet? Beror det på att de har en kultur som är våldsam? Beror det på socioekonomiska faktorer? Beror det på dålig integration? Beror det på dålig lagstiftning? Är det lite av allt?

Faktum är att: Vi vet inte. Ingen i Sverige vågar studera detta. Brottsförebyggande rådet som borde göra det här, har tyvärr nyligen meddelat att de inte kommer undersöka och studera invandrares brottslighet t.ex. relaterad till sexualbrott.

Gärningsmannakarakteristika, offerkarakteristika och brottskarakteristika är det absolut viktigaste i att förstå brottslighet, varför den begås och hur den eventuellt kan förhindras. Det är inte alltid resultatet är det etablissemanget vill att det ska va. Men det är fakta. Och det är forskning. Och det är nödvändigt.

Så, bekämpa falska nyheter, men bejaka det som är fakta!

  Posts

1 2 3 4
oktober 23rd, 2018

Kritik mot svensk gränskontroll

Nyligen rapporterade Ekot att EU kraftigt kritiserar svenska gränskontroller. Svenska Dagbladet skriver nu en reportage om detta där jag intervjuats. […]

oktober 21st, 2018

Skottlossningarna i Malmö sjunker…

Idag har jag skrivit en debattinlägg på Aktuella Frågor i Sydsvenskan gällande att skjutningarna i Malmö under 2018 sjunkit med […]

september 22nd, 2018

Bevara den akademiska friheten

På grund av den kontrovers som skapats kring Professor Hesslows föreläsning på läkarutbildningen vid Lunds Universitet, har även jag skrivit […]

juni 21st, 2018

Räknas detta som mutbrott?

De flesta av er känner till studieförbundet Ibn Rushd. I deras ideplattform går det att läsa följande: Ibn Rushd Studieförbunds […]

maj 20th, 2018

Shootouts in Skåne, part II

In part I, I stated that from 1st of January and until 6th of March, 2018, there were 7 shootouts […]

april 26th, 2018

My letter to Her Excellency Audrey Azoulay

In regard to publications in media that the mummified body discovered in Tehran on Monday April 23rd, 2018, may belong […]

april 7th, 2018

Omfattande reformer behövs hos våra etikprövningsnämnder

Regeringskansliet lät meddela den 21 mars att regeringen lämnat in två propositioner till riksdagen som ämnar bidra till en enklare […]

april 1st, 2018

Bekämpa falska nyheter, men bejaka det som är fakta!

Kommunstyrelsens ordförande i Malmö, Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), har bjudit in Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, för att diskutera falska […]

mars 24th, 2018

Mitt hjärta blöder…

Malin Roos, journalist vid Expressen, skriver en fantastik artikel gällande sjukvården. Att läsa den är inte enkel. Så om du […]

mars 20th, 2018

Happy Norooz!

Norooz is the Iranian new year celebrated by the Iranian people all over the world. Norooz means “new day” and […]